mieje-header-pc-001.png
mieje-header-mob-001.png
mieje-header-pc-001.png

A Brnói Védelmi Kiállításon

2019.05.29.

Továbbiak ITT!


Dominika termékei bemutató a VIGADÓ-ban

2019.05.23.

További információk Itt!


Dominikán a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron az EU képviseletében

2019.05.10.

Továbbiak ITT!


Radnaa mongol mezőgazdasági miniszterrel a Szomor Farmon

2019.05.18.

Továbbiak Itt!


Törtel fürdőváros projekt

2019.03.22.

Törtel 11..JPGA fővárostól 85 km-re Pest megyében elhelyezkedő Törtel községben található termálkút, az 1960-as években egy eredménytelen szénhidrogén kutatás fúrásának eredményeként keletkezett. Az elmúlt évtizedekben a termálkút és a 9 hektár 3161 m2 területet többször cserélt gazdát. (részletes leírás a mellékletekben) 2015 évben a jelenlegi önkormányzat a kút és a terület tulajdonjogát megszerezve, a többség régi szándékát vette figyelembe és a lehetőség hasznosítása mellett kötelezte el magát.

Tárgyalásokat folytatott helyi és távoli vállalkozásokkal és civilszervezetekkel, aminek eredményeképpen az önkormányzat mellé álló 11 tagot tömörítő konzorciumi kör elképzeléseit kívánják megvalósítani az idegenforgalom számára, a helyi és országos érdekek javára.

Továbbiak ITT!


E-mobilitás és közlekedésbiztonság - a közös jövő

2018.09.30.

Szeptember 30-án ünnepelte 5. születésnapját a zsámbéki Drivingcap vezetéstechnikai pálya, melynek keretében az,5 tengelyen-biztos kézzel! "vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny is megrendezésre került.

Az eseményre meghívást kapott a Magyar Elektromos Járműipari Egyesület is, melyet Kiss Sándor elnök képviselt.

Továbbiakat a cikkről ITT olvashat!


Townsun delegáció a TRIGON Electronica Kft-nél

2018. szept 12.

Készült a TRIGON Salgótarján, Rákóczi u. 180. sz. alatti telephelyén, 2018.06.19-én tartott kétoldalú együttműködési megbeszélésről.


Évértékelő a Stefánia palotában

2018.08.28.

26519DE2-89FE-4070-90B6-B62BD00B0D97.JPGA Stefánia Kulturális Központ Pódium termében, szórakoztató programokkal színesített évértékelő konferencia rendezvényt szervezett, a fennállásának első évét ünneplő Magyar Elektromos Járműipari Egyesület.

A rendezvény résztvevőit Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművész az egyesület tagja, és Kiss Sándor az egyesület elnöke köszöntötték.

Az eseményről bövebben...


Zhongtong Bus (Kína) delegáció fogadása 2018.07.21-én

trigon-meje-zhongtong-20180721-05.jpgKészült 2018.07.21-én a Magyar Innovációs és Elektromos Járműipari Egyesület nagytárgyalójában, Budapest, II. kerület Ady Endre utca 19.


Nanningi (Kína) küldöttség fogadása

2018.06.19.

Továbbiak ITT!


Guangxi tartomány és Nanning város (Kína) delegáció fogadása 2018.06.07-én

A tárgyalást Kiss Sándor MEJE elnöke bemutatkozással és köszöntővel indította el.

A tárgyalás menetéről elmondta: „az együttműködő magyar felek nevében professzor
dr. Simonyi Sándor fogja az prezentációt tartani, de előtte tisztelettel várják a vendégek bemutatkozó előadását”.

A bevezetőt követően a kínai delegáció vezetője Wang Xiao-dong mondott bemutatkozó és üdvözlő beszédet.


Közlekedésfejlesztés Magyarországon konferencia

2018.05.15.

2..jpg2018. május 15-17. között 20. Jubileumi Konferenciát rendezett közösen a Magyar Mérnökkamara az MMK és a Budapesti és Pestmegyei Mérnökkamara a BPMK, Kassai Ferenc alelnök, a BPMK elnöke vezetésével. A rendezvény fővédnöke dr. Fónagy János KTE elnöke volt.

A konferenciára felszólalásra kapott meghívást Kiss Sándor a MEJE elnöke, aki beszédének idejét megosztotta a vízi járművek szekciót vezető Rácz Sándorral. 

Továbbiakat ITT olvashat!


MEJE konferencia a Fővárosi Közgyűlés Dísztermében

2018.04.16.

Továbbiak ITT!


MEJE konferencia a Budapesti Mérnökkamarában

2018.03.12.

Továbbiak ITT!


MEJE konferebcia a BKIK-ban

2018.02.22.

Továbbiak ITT!


VALOR Zrt. TOP 10 legérdekesebb innováció díjátadás

2018.01.15.


Velence csatlakozik a Tudományos és Technológia Park rendszerhez

2017.11.30.

2..jpgKoszti András Velence város polgármestere vezetésével a TTP -vel folytattak tárgyalásoka a Tudományos és Technológiai Park létrehozásáról, aminek eredményeképpen együttműködési megállapodás aláírására került sor.

Az együttműködési megállapodást a pályázatot író és a programot vezető TTP elnökével Mórucz Norberttel és a parkba települő vállalkozások vezetőivel pl.: Sasvári Sándorral a SZÖG projekt tulajdonosával, Kiss Sándor elnökkel a Magyar Elektromos Járműipari Egyesület nevében, a TTP vezetőivel, akik magán vállalkozóként is aláírók a dokumentumban.

Részletes információk az ESEMÉNYEK között!


Díjátadó ELTÉ-s mongol diákoknak

2017.11.24.

Ismerlek Magyarország!

Őexcellenciája BATBAYAR Zeneemyadar Mongólia magyarországi nagykövete és a Magyar Elektromos Járműipari Egyesület elnöke, Magyarország ismereti háziversenyt hirdetett az ELTE-n tanuló Mongol diákok között. A legjobb versenyzőknek járó díjakat az egyesület tagja SZS Kft., az egyesület ajánlotta fel a MEJE nevében. A diákok sikeresen vették az akadályokat és meglepően széleskörű és beható ismeretekről tettek tanúbizonyságot a kérdésekre adott válaszaikkal. Az ismeretekkel, tudásukkal okozott kellemes meglepetésért, a MEJE emlékajándékokat osztottak ki  a résztvevő diákoknak.


Zsámbék csatlakozik a Tudományos és Technológia Park rendszerhez

2017.11.22.

Együttműködés aláírása, a Kodolányi főiskola, Zsámbék önkormányzata és a TTP. között  (5).jpgAz érintett szervezetek egyeztetést folytattak a Zsámbékra tervezett „Tudományos és Technológiai Park” aktuális státuszáról és a minősítés által a betelepült vállalkozások számára elérhető előnyökről, valamint lehetőségekről tartottak egyeztető megbeszélést Zsámbék város önkormányzata, az IPE, a Kodolányi János Főiskola, valamint a BPMK részvételével. 

 

Továbbiak az ESEMÉNYEK között!


MEJE tagok a "PULI" űrjármű fejlesztőinél

2017.10.31.

2..jpgThe MoonMars Village Workshop azaz a Hold Mars falu Műhely, röviden a holdfalu koncepció célja nem egy, számos cél elérése, pl.: bolygótudomány, élettudományok, csillagászat, alapkutatás, erőforrások felhasználása, emberi űrrepülés, gazdasági fejlődés, világszerte békés együttműködés, a fiatal nemzedék, a nagyközönség inspirációja a közösség felé, stb.. Ennek az új szövetségek katalizátorává kell válnia az állami és magánszektorban létező szervezetek között, ideértve a nem űriparokat is.

Továbbiak az ESEMÉNYEK között!

 


HUNGEXPO Automotive Kiállítás

2017.10.18.

20..pngNagy siker volt az AUTOMOTIVE HUNGARY és AUTÓTECHNIKA, a régió egyedülálló nemzetközi járműipari beszállítói és járműfenntartó-ipari szakkiállítás-együttese. Új szereplőként, kiválóra vizsgázott első megjelenésén a Magyar Elektromos Járműipari Egyesület a MEJE. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba tízezren látogattak ki október 18–21. között és láthatták a kiállítás egyik legnagyobb és leglátogatottabb standján a MEJE, földön, vízen, levegőben elnevezésű kiállítását a kiállításban.

Az ötödik alkalommal megrendezett AUTOMOTIVE HUNGARY-n és a hagyományosan vele egy időben tartott, immár 26. AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA kiállításon ezúttal is a járműgyártás teljes spektruma képviseltette magát. 12 ország 225 kiállítója a járműgyártás teljes spektrumát lefedte, a tervezéstől a kivitelezésig. Az eseményen évről évre egyre hangsúlyosabban jelennek meg a jövő technológiái, köztük az autonóm autók és az e-mobilitás. A MEJE bemutatkozása sikeres, elismerésre méltó volt, a szakma és a nagyközönség véleménye szerint egyaránt.

Továbbiak ITT!


Luis Sanz látogatása Magyarországon

2017.07.04.

1. VELENCE.jpg

Az IPE meghívására 2017 július 4-6 között Magyarországra látogatott Luis Sanz, az 1984-ben alapított Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének ügyvezető igazgatója. Az IASP nemzetközi szervezet, 73 országban 366 tagot fog össze, közvetve 140.000 vállalatot képvisel. Az igazgató látogatásának célja a magyarországi Tudományos és Technológiai Park rendszer megismerése annak érdekében, hogy a Magyarország aktívan bekapcsolódhasson a tudásgazdaság- és az innováció-alapú nemzetközi szakmai és üzleti hálózatba.

 

Bővebb információkat ITT olvashat!


Ulánbátori innovációs és vízügyi konferenciájának előkészítő értekezlete

2018. szept 10.

2018 április - A III. konferencia a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal dísztermében került megrendezésre.

Elnöki üzenet: Magyarország édesvíz nagyhatalom, a vízhez kapcsolódó tudásban is! Az emberiség túlélésének kulcsa a megfelelő minőségű és mennyiségű tiszta víz biztosítása.


Mongóliának ajánlott Magyar innovációk, technológiák és termékek

2018. szept 10.

2018 március - II. konferencia a Budapesti és Pest Megyei Mérnökkamarában

Elnöki üzenet: e-mobilitás, a káros kibocsátások minimalizálása, feltörekvő, kisebb területű országok, mint Mongólia számára magyar innovációk felajánlása hasznosításra.

Főbb előadások

Petik Viktor - FiveCore - Az energiatermelés és fogyasztás egyensúlyának fenntartása

Szirmay Endre - feltaláló - Energiatárolás és szigetüzemű szolgáltatás

dr. Prof. Simonyi Sándor és Dr. Lukács Pál - TRIGON Kft. és Neumann János Egyetem - Járműhajtás optimalizálás és átnyergelés az E-lóerőkre

Letsch László - Letsch Kft. - Szerszám gyártó üzem létrehozása Mongóliában


Múltunk, alapunk és jövőnk az innovációk területén

2018. szept 10.

2018 február - I. konferencia - Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

magyar alapok, légszennyezés csökkentése, lehetőségek és igények felmérése

Elnöki üzenet: adottságok, magyar alapok. Igények gyűjtése, lehetőségek megvizsgálása. Lovas nemzet, a levegő tisztaságának megőrzése, a légszennyezés csökkentése.

Főbb előadások

Pacher Tibor és Hazai Mátyás - Puli Technologies - Partnerünk az űr Puli

Szilágyi Péter - GTE Technology - Hulladékból zöldenergia megvalósítása

Berta Ákos - Kodolányi János egyetem rektorhelyettese az Egyetemi partnerségről

Sasvári Sándor - SZÖG - Nemzeti Történelmi Lovas Témapark élménypark - Velenceemail