mieje-header-pc-001.png
mieje-header-mob-001.png
mieje-header-pc-001.png

Dominikai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás 2019 május 10-14.

A helyi mezőgazdaság és élelmiszeripar termékeinek legnagyobb szemléjén a gyümölcsök, kávék, kakaók, csokoládé és más édesipari késztermékek mellett bemutatva, a térségre jellemző és a mindenütt versenyképes dohány és szeszipari termékek, a szivar és rum széles vállasztéka is megismerhető. A kiállítás aktualitásain túlmutató tárgyalásokon felek az egyesület környezettudatos megoldási lehetőségeinek egyeztetésével beszélték meg a kereskedelmi és idegenforgalmi területek együttműködési lehetőségei mellett, a helyi igények széleskörű egyéb témaköreinek kérdéseit.

A vendéglátók kiemelt érdeklődést mutattak a vízgazdálkodás, a hulladékfeldolgozás és az alternatív energiatermelés innovatív megoldásai iránt. Benner Miklós a MIEJE tevékenységén keresztül mutatta be az innovatív lehetőségeket a tárgyalópartnereknek.

Igény szerint, kiemelt figyelmet kaptak a környezetvédelmi szempontból specifikus területek:

A vízgazdálkodás, a hulladékgazdálkodás, zöldenergia termelés és felhasználás ill., az eszközei. Az ezeken belül alkalmazható víz és szennyvíztisztító berendezések, a kommunálishulladékot válogató (szelektáló) és helyben feldolgozó eszközei és más eredményesen környezettudatos, mégis hasznosan ill., termelően működő technológiái.

Tetszést arattak a JOSAB Hungary fejlesztések, amelyek egy-egy területnek, szolgáltató körnek, vagy szálloda komplexum ívóvíz tisztítása és ellátása mellett, a szennyvíztisztítását képesek akár szigetszerű rendszerben, felhasználó igényhez méretezve megteremteni.    

Azok a technológiák aratták a legnagobb sikert, amelyek legkevesebb környezeti terheléssel, vagyis legkisebb lábnyomot hagyva a természetben, ígérik a kommunálishulladék feldolgozását, hasznosítássá alakítani vagy megsemmisíteni.

A vendéglátók kérésére beszéltek a zöldáramot termelő szél és szolár eszközök telepítésének lehetőségeiről és az egyesület GTE & FIVECORE „hulladékból zöldenergia” fejlesztését és a takarékos felhasználáshoz megfelelő világító LED technológiák és elektromos eszközök, járművek beszerzéséről.  Szóba került, helyi összeszerelő üzem, üzemek együttműködésében telepítésének, üzemeltetésének lehetősége is.

A vendéglátók megköszönték, hogy Benner Úr és a MIEJE elfogadta a meghívást. A tárgyalásokat bíztatóan eredményesnek minősítették és várják a tárgyalások eredményes folytatását. 

Benner Miklós az egyesület nevében mondott köszönetet a vendéglátásért és elmondta, hogy a tárgyalás előremutató és eredményes volt és ígéretet tett, hogy hazaérve termékbemutatók megszervezésével kívánja Dominikát és termékeit népszerűsíteni. A hosszútávú együttműködés érdekében, az egyesülettel gondos előkészítő munkát indít, hogy mielőbb ajánlatokkal és javaslatokkal tudjon jelentkezni. Végül, a vendéglátást megköszönve „a viszontlátás ígéretével” búcsúzott.

 

vissza

email