mieje-header-pc-001.png
mieje-header-mob-001.png
mieje-header-pc-001.png

„TÖRTEL FÜRDŐVÁROS”, GYÓGYÍTÓ ÉS KULTURÁLIS, SZABADIDŐ KÖZPONT

A „TÖRTEL FÜRDŐVÁROS” terv a lakosság és a hazánkban egyre növekedő idegenforgalmi igények figyelembevételével indult. A projekt, a termál és gyógyvíz kínálta lehetőségekkel, a legszéleseb kör kiszolgálását vette célkeresztbe. Minden változásra érzékenyen reagáló sokirányú szolgáltatásokat tömörítő egység létrehozását tervezi, amivel gyógyító, pihenő és kulturális elvárásoknak egyidőben képes megfelelni.

A teljesen zöld beruházásként a konkrét igényekre tervezehető projekt minden előnyét figyelembevéve, az egység és a sokoldalúság szoros kapcsolatát előrelátó tervezettséggel és a működtetésben pontos szervezettséggel kívánja megteremteni, a szolgáltatásokat igénybe vevők megelégedésére.

A sok éve táplált alapterv szerinti tófürdő méretét és formáját a szakemberek méréseinek eredménye fogja meghatározni. A tófürdő köré tervezik azokat a szolgáltatásokat, amelyek a vendégek szolgálatába állnak.

 

A projekt tervezett egységei:

  • Tófürdő és a gyógyító, valamint rekreációs szolgáltatásainak építményei.
  • Medencés fürdők gyógy, sport és pihenő szolgáltatások egységei.
  • Medical wellness szálloda, hozzátartozó vendéglátó, kényeztető és gyógyító szolgáltatásokkal.
  • Gerendaházas bungaló szálláshelyek, az önellátó apartmanokat kedvelők számára.
  • Az egészségügyi ellátást és a sportolási lehetőségeket együtt is szolgáló zártcsarnoki, szabadtéri sportpályák és játékterek.
  • Zárt és szabadtéri színházi, fesztiváli és koncert rendezvények megrendezésére alkalmas kulturális terek és helyszínek és építmények. (a kialakításukkal az egynapos rendezvényekre érkezőkre is számítva)
  • A hőenergia további felhasználási területeket, lehetőséget kínál számunkra, a helyi és a közeli lakóterületek távfűtésével és a mezőgazdaság üvegházi állattenyésztési területein hasznosítva.   

 

Minden építmény és hozzátartozó medence, sport és egyéb egység formai, valamint esztétikai kialakításánál, a tervezők és desingerek ötleteit, terveit versenyeztetve, közös döntéssel elfogadva, a XXI. századi felfogásban kívánják figyelembe venni a magyar táj és népművészeti elemek egyensúlyban történő megjeleníthetőségét.   

 

Az alapítók, a konzorciumi szerződést 2019. március 22.-én aláírták.

   

vissza

email