mieje-header-pc-001.png
mieje-header-mob-001.png
mieje-header-pc-001.png

Luis Sanz látogatása Magyarországon

Az IPE vezetői felkérték Kiss Sándort (ma MEJE elnökét), hogy a témában és rendezvényekben rutinos tagjainak bevonásával ill., lehetőségei szerint támogassa a program lebonyolítását és vegyen részt a távoli helyszíneken megtartott tárgyalásokon. Az alakulóban lévő egyesület nevében a felkérésnek eleget téve Kiss Sándor, az alakuló tagtársak társaságában kísérte el a delegációt a Velence polgármestere által szervezett fogadásra és másnap a technológiai és ipari parki tárgyalások helyszíneire.

Sanz úr megismerhette az IPE magyar Tudományos és Technológiai Park rendszer terveit és látogatást tett Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban és az Aluinvent Zrt. alumíniumhab gyárában, a felsőzsolcai ipariparkban. Az IPE vezetőivel a programba illesztve Kiss Sándor alapító vállalkozói körével meghívta és vendégül látta Luis Sanz Urat a fővárosi Dunapart „MELBA” nevű exkluzív kikötőétterembe. A munkavacsorán a magyar vendéglátás magas színvonalának demonstrálása mellet az IPE vezetőivel közösen mutatták be ipariparki közös terveiket, majd a vacsorát követő koccintás után, az étterem kikötőjéből a Kiss Sándor szervezésében a Dunán indított városnéző kishajókirándulással az alkonyatban fejezték be a programot, ami teljesen elbűvölte a világot jól ismerő, sok szépet látott Luis Sanz igazgató Urat.

A látogatás utolsó napján, az IASP ügyvezető igazgatóját a Nemzetgazdasági Minisztériumban fogadta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár, majd Sanz Úr és az Őt kísérő csoport megtekintette, Kiss Sándor már az előző napi programra is meghívott ismerősének Rácz Úrnak magángyűjteményéből, a BP.-i GANZ múzeumban rendezett Bíró László József magyarszármazású feltaláló és „polihisztor” kiállítását tekinthette meg. A rendhagyó programot követően Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban fogadta az IASP ügyvezető igazgatóját, ahol Luis Sanz megelégedésének adott hangot a látottakkal és a Magyar TTP tervekkel kapcsolatban. A rövid, de tartalmas látogatás programjainak lezárására, a repülőtérre indulás előtt Luis Sanz Úr kockás terítős budai vendéglő vágyát megismerve, Kiss Sándor meghívta a társaságot és egy budai kisvendéglő ételkülönlegességeiből választhatott az IASP ügyvezető igazgatója.

Az IPE záróértékelése: „A látogatásnak és a szervezetek együttműködésének köszönhetően Magyarország ismét felkerült a high-tech iparfejlesztés globális térképére.”  

Sokszor egy kis figyelmesség is segítheti a nagy ügyeket!

    

vissza

email