mieje-header-pc-001.png
mieje-header-mob-001.png
mieje-header-pc-001.png

Guangxi tartomány és Nanning város (Kína) delegáció fogadása 2018.06.07-én

Magyar Innovációs és Elektromos Járműipari Egyesület nagytárgyaló, Budapest, II. kerület Ady Endre utca 19.

Jelen vannak:

A kínai delegáció részéről Guangxi tartomány és Nanning város:

  1. Wang Xiao-Dong a Guangxi tartomány és Naning város pártjának első titkára
  2. Peng Zhi jie városi helyettes főtitkár
  3. He Ying a város alpolgármesterasszony
  4. Peng Jian a kínai külföldi kapcsolatok vezetőasszonya
  5. Wang Dongming Nanning IT és technológiai vezetője, a találkozó téma szakértője
  6. Alan Zhang magyarországi kínai munkatárs, a delegáció kísérője
  7. Egy kínai sajtómunkatárs kíséretében

Magyar delegáció részéről:

  1. Prof. Dr. Simonyi Sándor - MGI elnöke és a TRIGON Elektronika Kft. ügyvezető, tulajdonosa 
  2. Kiss Sándor - Magyar Elektromos Járműipari Egyesület elnöke
  3. Csipai Roland – Magyar Elektromos Járműipari Egyesület főtitkára

     

A tárgyalást Kiss Sándor MEJE elnöke bemutatkozással és köszöntővel indította el.

A tárgyalás menetéről elmondta: „az együttműködő magyar felek nevében professzor
dr. Simonyi Sándor fogja az prezentációt tartani, de előtte tisztelettel várják a vendégek bemutatkozó előadását”.

A bevezetőt követően a kínai delegáció vezetője Wang Xiao-dong mondott bemutatkozó és üdvözlő beszédet.

A konferencia téma indítóját Wang Dongming úr, Nanning város IT és technológiai vezetője tartotta meg. Egy prezentáció tolmácsolásával színvonalas előadás hangzott el, amelyben bemutatta a tartomány és a város üzemei, gyárai mellett az egyetemi, állami központi és vállalati kutatóhelyeket is.

Ezután a magyar fél prezentációját, a Konzorcium és a MEJE részéről professzor dr. Simonyi Sándor, a Trigon Electronica Kft. ügyvezetője tartotta meg magas színvonalú előadásban, amelyben a korábbi kínai vonatkozású fejlesztéseket kiemelten kezelte.

A professzor úr kifejtette: „a mi célunk nem egy követő fejlesztés, hanem olyan jövőbe mutató eredeti megoldások kidolgozása, amelyek a jövő technológiáját képviselik”

Az elmondottakat nagyra értékelve, a delegáció vezetője Wang Xiao-dong úr kifejtette: „míg országuk pénzügyi lehetőségei, a magyarok kreatív szellemi lehetőségei nagyon jók és ők készek a magas szintű együttműködésre”. Hozzátette, „a finanszírozási lehetőségek mellett, a prezentációban bemutatott több kínai egyetemi, állami központi és vállalati kutatóhely lehetőségeit is felajánlja az együttműködéshez”.

A magyar felek, prof. dr. Simonyi Sándor és Kiss Sándor a MEJE elnöke egybehangzóan üdvözölte a felkínált lehetőséget és jelezték: „a magyar felek részéről a szerződés egyeztetett szövegének ismeretében, részükről a szándék adott a szerződés aláíráshoz”  

A delegáció látogatásának utolsó és leglényegesebb eseménye, a közös együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása volt.

Mivel a golyóstollat a vendégek által jól ismerten1944-48 között, a magyar Bíró József László találta fel, az erre a célra előre elkészített aláíró eszköz, egy magyar Moholy-Nagy László tervezésű PARKER típusú golyóstoll volt. Az okiratot kínai fél részéről Wang Dongming úr, Nanning város IT és technológiai vezetője, magyar részről prof. dr. Simonyi Sándor és Kiss Sándor ezzel a tollal írtak alá. A tollat az aláírást követően, a kínai fél aláírójának ajándékozták.

A magyar aláíróknak, a kínai felek búcsúzáskor ajándékcsomaggal kedveskedtek, ami tartalmazott egy-egy dísztárgyat, teát és Nanning városról szóló könyvet.

Az MGI, a TRIGON és a MEJE 2019. június 19-én fogad egy kínai delegációt és a két találkozó tapasztalatairól, azt követően fognak egyeztetni. 

 


vissza

email